“Водні копи” патрулюватимуть Дніпро від Свидівка до Червоної Слободи, а під нересту – аж до Золотоніщини

20 Квітня 2016 13:49

345Водна поліція, яка стартувала 19 квітня в Черкасах, патрулюватиме прибережну зону Дніпра – від села Свидівок до села Червона Слобода. Командиром водного патруля призначили Олександра Мельника. Про це інформують в управлінні патрульної поліції Черкас.

“Під час нересту до 31 травня межі патрулювання будуть розширені, вони охоплюватимуть Золотоніський, Чорнобаївський та Черкаський райони. Патруль забезпечений необхідним для старту, але з часом наше технічне оснащення буде поповнюватися. Зокрема, ще 2 катери планує закупити обласна влада. Будемо співпрацювати з рибінспекцією та екологічною службою, залучаючи їхню техніку. Крім водного патрулювання також будуть патрулі на узбережжі. Для цього нам надали 2 позашляховика”, – зазначив заступник начальника Управління патрульної поліції в м. Черкасах, Олександр Кокоба.

Серед обов’язків інспекторів – стеження за правилами безпечного поводження на воді відпочивальниками, перевірка суден та повний контроль за порядком на воді та березі Дніпра. Головне завдання – це боротьба із браконьєрством.