Підприємство з перероблення сої запрацювало в Маньківському районі. Компанія-інвестор обрала для розміщення його потужностей саме Черкащину з-поміж інших областей.
Нове виробництво розташувалося на території Потаського хлібоприймального підприємства. Сьогодні вже запустили першу лінію з перероблення сої. А це – 15 нових робочих місць і 4 млн грн інвестицій в економіку району, повідомляють у Черкаській ОДА.
“В області за останні роки збільшилися площі посівів сої. Цьогоріч їх близько 120 тис. га. І важливо, щоби товарну сою ми не лише продавали, як переважно нині, а й переробляли на території області. Бо це – робочі місця для наших людей, це податки, це розвиток території”, – ззаначив на відкритті підприємства голова ОДА Юрій Ткаченко.
Потужність нововідкритої лінії з перероблення сої становить 22 тонни на добу. І це лише перший крок на шляху до реалізації великого інвестпроекту, кажуть у компанії «СТАМІНА АГРО». Надалі тут задіють усю інфраструктуру Потаського ХПП.
Поки підприємство працюватиме на внутрішній ринок. Опісля розширення – і на зовнішній.