Звенигородська суддя пояснила походження квартири Києві за 8 гривень

11 Листопада 2016 11:37
unn.com.ua

unn.com.ua

Державні службовці, у чиїх деклараціях значиться занадто низька вартість рухомого і нерухомого майна, пояснили, звідки взялися такі цифри. Зокрема, суддя Звенигородського районного суду Тетяна Кравченко запевнила, що київську квартиру за 8 гривень 2010 році отримав її чоловік-правоохоронець.

“Вона в нас вже давно і у свідоцтво про приватизацію вказана її вартість — 8 гривень 32 копійки”, – роз’яснює суддя.

Подібна ситуація з восьмигривневою квартирою у голови Звенигородської районної ради Володимира Кучера. Будучи правоохоронцем, отримав її у власність. Оформив на дружину.

“Коли мені її давали, то була напіврозвалена. З часом навів там порядок і добудував ще одну кімнату. Була двокімнатною. Там з дружиною ми приписані. Коли заповнював декларацію, то звернув увагу на ціну у свідоцтві на право власності. Самому було смішно”, – говорить Кучер.

10 “соток” землі і автомобіль “Опель” за 1 гривню в декларації начальниця управління соціального захисту населення Звенигородської райдержадміністрації Оксана Лісова пояснила незнанням ціни на них.

“Не маю оцінки на землю і машину. Землю нам дала міська рада. Машина перейшла від батька-інваліда. А він отримав її колись як гуманітарну допомогу з інвалідності. При заповненні декларації фахівці мені порадили проставити “одиниці”, якщо немає оцінки вартості. Вона на мені, але нею їздить чоловік. Ми не маємо грошей купувати машини. У деклараціях є наші з чоловіком зарплати”, – каже Оксана Володимирівна.

Судячи з декларації заступниці начальника управління соціального захисту населення Звенигородської РДА Галини Черновської, вона також не знає вартості зареєстрованого не неї і її чоловіка майна. Родина має три автомобілі: “Фольксфаген Кадді” 2008 року, легковик “Івеко” 1998 р.в. та вантажний “Ісузу” 2007 року випуску. У графі “Вартість на дату набуття у власність, володіння чи користування” проставлено по одній гривні. В залежності від стану, такі автівки в середньому коштують відповідно 200 тис., 80 тис. і 300 тисяч гривень.