Із середини січня проїзд у маршрутках Черкас зросте з 3 до 4 гривень

6 Січня 2017 14:30

350958-300x200Проїзд у маршрутних автобусах Черкас подорожчає з трьох до чотирьох гривень. Про це йдеться у відповідному проекті рішення, підтриманому сьогодні, 6 січня, виконавчим комітетом міської ради. Рішення набуває чинності через 10 днів з моменту його оприлюднення, зауважують у міськраді.

Заступник директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Людмила Гуріненко  пояснила, що з відповідними пропозиціями перевізники звернулись до міської влади Черкас ще півтора року тому – у квітні 2015 року. Тоді був даний старт для початку регуляторної процедури з цього питання, яка успішно була пройдена. І хоча у поданих документах перевірялась доцільність і обґрунтованість підняття тарифу з 2,5 до чотирьох гривень, торік вартість проїзду у міських маршрутках зросла на 50 копійок.

Цьогоріч перевізники знову повернулись до питання необхідності підняття вартості проїзду. У своїх аргументах вони наводили суттєве зростання цін на пальне, запчастини, витратні матеріали, комунальні послуги.