Сміляни за рік “прокурюють” 54 тисячі гривень

13 Червня 2014 11:28

DSCN3986_1У Смілі на центральній площі міста волонтери закликали курців відмовитися від куріння на публіці й там, де це може зашкодити здоров’ю інших людей, особливо дітей.

“За нашими спостереженнями більшість курців у нашому місті не дуже турбуються про місце куріння. Найчастіше, за браком часу сигарету викурюють йдучи тротуарами, на зупинках транспорту, на східцях магазинів і навіть біля банкоматів, чекаючи у черзі”, розповіли активісти виданню “Смеляночка”.

Враховуючи те, що кожна пачка тютюнового виробу попереджає любителів сигарет про смертельну небезпеку чергових обіцянок розлучитися із залежністю волонтери не почули. Озброївшись власноруч зробленими з паперу “цигарками” молодь зупиняла курців і спільно з ними рахували витрати на тютюнові вироби протягом року. Натомість пропонували листівки з матеріальними речами, які вони “прокурили” за рік.

Найбільший математичний розрахунок вразив не лише волонтерів, а й самого курця – ця сума склала 54 тисячі гривень за рік. На згадку від молоді він отримав листівку з автомобілем вартістю 54 тисячі, яку він свідомо “прокурив”. На другому місці курець залишився без “ремонту в квартирі” за 37 тисяч. Без меблів у дитячій кімнаті залишилася 4 річна дитина адже батько прокурив 24 тисячі.