“Москвич”, житло в Криму та багаті дружини: як живуть черкаські посадовці

3 Квітня 2017 08:30

kadrovik.ua

1 квітня завершилася друга хвиля подання електронних декларацій за 2016 рік. Особи, які цього року декларують своє майно вперше, можуть зробити це до 1 травня. Gazeta.ua проаналізувала документи черкаських посадовців.

Олександр Вельбівець, голова Черкаської обласної ради
За минулий рік отримав 257 тис. грн заробітної плати. Його дружина Юлія має 25 тис. грн зарплати, 23,5 тис. грн пенсії і 24 тис. грн допомоги по безробіттю.
Олександр володіє будинком у смт Лисянка. У декларації не зазначено тип права користування. Також чоловік орендує кімнату в Черкаському університеті банківської справи. Є власником земельної ділянки, площею 1500 кв.м. Дружина має гараж і разом з донькою квартиру у Лисянці.
Посадовець є власником автомобіля Москвич.

Сергій Овчаренко, прокурор Черкаської області Вказав 365 тис. грн заробітної плати, $15 тис. і 120 тис. грн готівкою навпіл з дружиною Світланою. Ще 13 тис. грн страхових виплат отримала жінка за минулий рік. Чоловік володіє атомобілем Nissan за 309 тис. грн. Сім’я прокурора має квартиру у Чернігові і орендує приміщення у Черкасах, площею 112 кв.м.

Валерій Лютий, начальник ГУ НП у Черкаській області
Задекларував 119 тис. грн і 10 тис. грн як дохід з двох місць роботи. Є власником двох житлових будинків у Харкові, площею 72 і 50 кв.м. Також має квартиру у Криму і два гаражі у смт Кулиничі.
Син Ігор володіє квартирою у Харкові і двома автомобілями: Toyota i BMW. їхня загальна вартість понад 300 тис. грн.
Анатолій Бондаренко, мер Черкас
У декларації вказує майже 211 тис. грн заробітної плати. Його дружина, Валерія Бондаренко, разом із Оленою Діскант є власницею підприємства з переробки молока “Преміум якість”. Має прибуток від нього 926,6 тис. грн.
У власності сім’ї Бондаренків задекларовано 2 житлові будинки в Лисянці та Черкасах, квартира в обласному центрі, 3 земельні ділянки та 2 нежитлові будівлі. Подружжя має 6 автомобілів. Від продажу Toyota Camry, Chevrolet Aveo та одного із Lexus-ів міський голова отримав по 10 тис. грн за 2 авто і 149 тис. грн за третє.

Лілія Маліщук, директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради
У 2016 році отримала 35 тис. грн пенсії і 220 тис. грн заробітної плати на двох з чоловіком. Її чоловік Сергій Маліщук – заступник начальника відділу “Оперативна служба” Черкаської міської ради. Отримав негрошовий подарунок від доньки на суму 887 тис. грн. Це нерухомість в одному із обласних центрів. Родина має два автомобілі Range Rover і Porsche Cayene по 804 тис. грн кожний. Купили їх торік. У декларації зазначили недобудований будинок площею 494 кв. м. За даними Придніпровського районного суду, за цю нерухомість заборгували $36 тис. іпотеки

Анатолій Коверський, депатут облради і начальник управління Держгеокадастру у Черкаському районі
Задекларував за минулий рік 92 тис. грн заробітної плати та 95 тис. грн пенсії. Чиновник є власником автомобіля Audi А6.
Дружина, Ірина Труба, заробила 196 тис. грн від підприємницької діяльності. Вона володіє автомобілями Lexus-GS 300 та Lexus-GX460. Має дві квартири, житловий будинок на 170 кв.м та земельні ділянки. Також жінка орендує магазини, офісне приміщення і базу відпочинку

Олександр Радуцький, секретар Черкаської міськради Зазначив у декларації $285 тис. грошових активів. До джерел доходу вказує 126 тис. грн зарплати на посаді секретаря і 13 тис. грн – у департаменті організаційного забезпечення міської ради. Ще 28 тис. грн має пенсію, 3 тис. грн від надання майна в оренду підприємству “Хлібний Дім-Україна” і 21 тис. грн страхових виплат. Дружина Наталія за рік заробила більше 100 тис. грн: 21,5 тис. заробітна плата і 88 тис. грн від надання майна в оренду. Радуцький має недобудований будинок у Черкасах на 200 кв м, нежитлове приміщення і споруду торгівельного призначення. Дружині належить будинок, квартира з кількома власниками і нежитлове приміщенням. Наталія придбала автомобіль Mazda 3 за 518 тис. грн. Сам Радуцький з 2014 року їздить на Kia Carens за 354 тис. грн. У власності сім’ї є 5 земельних ділянок в Черкасах та області.