Сітки-“павуки” і риба мішками: черкаські браконьєри “розперезалися” у нерест (відео)

4 Квітня 2017 11:33

Десятки рибалок у зоні заказника, розставлені сітки-павуки, а браконьєри вивозять рибу мало не мішками – так розпочинає нерестовий сезон річка Рось на Черкащині.

Inshe.tv

Природне нерестилище дніпрової фауни щовесни перетворюється на місце заробітку для місцевих. Нині риба уже з’явилась у притоці, а тут її чекають браконьєри. Це при тому, що у цих водах рибалити заборонено взагалі. Аби зупинити винищення риби, правоохоронці, екоінспекція та рибоохорона області влаштовують рейди. Про це – в сюжеті ТРК “Рось”.

Вудки та спінінги – далеко не весь асортимент знарядь лову на цій річці. Найбільш згубний – сітка-павук. Таких за кілька годин знайшли та утилізували 8.

Майже через кожні 30 метрів рибалка, а через кожні 100 – сітка. Винищення популяції риби – така ціна рибальського задоволення. У цих водах іде на нерест більше десятка видів дніпровської фауни. Суттєва частина її потрапляє до рук браконьєрів.

За кілька годин рейду поліція та рибохорона оформили більше 20 протоколів.
Всередньому кожен з рибалок наловив від 10 до 40 кілограмів риби кожен, яка уже невдовзі б дала потомство. За кожен кілограм браконьєри сплатять до 900 гривень штрафу.