Черкаси прийняли 37 біженців з Горлівки і Краматорська (відео)

16 Червня 2014 10:15

У Черкасах зустріли чергових біженців зі Сходу: 37 переселенців зі Слов’янська та Краматорська. Переважно жінки та діти. Щоб безпечно довезти людей, на Донбас відрядили правоохоронців та представників черкаської самооборони.

Дорогою вони не зустріли жодного блокпоста сепаратистів. Частина біженців прибула до містечка Шпола, там місцева влада вже підшукала людям житло. А от малечу на час літніх канікул прилаштували на базах відпочинку, йдеться в сюжеті “Подробностей”.

За даними Черкаської ОДА, натепер в області мешкають майже 500 вимушених переселенців із південно-східних регіонів. Утім, як зазначає начальник відділу звернень обласного контактного центру Лариса Ходаковська, людей щодня більшає.

196“Житла для переселенців у нас вистачає, весь час ми працюємо над вирішенням цього питання, – зазначає Лариса Володимирівна та додає, що окремі черкащани вже висловили готовність прийняти їх до себе на проживання. – Для прикладу, днями до нас у контактний центр потелефонував місцевий підприємець, який зняв однокімнатну квартиру для переселенців, каже, що має намір сплачувати в ній протягом трьох місяців комунальні платежі й готовий ще орендувати приватний будинок для багатодітної родини, у якому б вони могли жити теж впродовж трьох місяців”.

У цілому, за її словами, близько півтори сотні черкащан із різних районів області готові допомогти переселенцям із житлом.