Із 23 травня на Черкащині можливі проблеми зі світлом через страйк на “Обленерго”

18 Травня 2017 15:45

Із 23 травня ПАТ “Черкасиобленерго” проведе одноденний попереджувальний страйк. Далі прцівники готові до безстрокового страйку, йдеться на сайті підприємства.

“15 травня відбулися збори трудового колективу апарату управління ПАТ “Черкасиобленерго”, в результаті яких працівниками прийнято рішення про оголошення з 23.05.2017 року безстрокового страйку, в ході якого 23.05.2017 року буде проведено одноденний попереджувальний страйк, а подальші страйкові дії визначатимуться страйковим комітетом за погодженням з трудовим колективом, – повідомляють енергетики. –

Працівники ПАТ “Черкасиобленерго”, просять вибачення у споживачів, жителів області за ті незручності, які можуть виникати з питань електропостачання. На період страйку всі можливі дії енергетиків будуть спрямовані лише для запобігання виникнення небезпечних ситуацій та недопущення ураження електричним струмом населення.

Працівники підприємства наголошують, що колективні страйкові дії – це останній із усіх попередньо випробуваних засобів, спрямованих на відстояння власних професійних прав та людської гідності. Мета та вимога страйку – виплата чотирьохмісячної заборгованості по заробітній платі, своєчасна її виплата в подальшому, а також створення нормальних умов праці та надання можливості виконувати свої функціональні обов’язки”.

Вступ у страйк з 23 травня 2017 року підтримано:

· Городищенським РЕМ

· Звенигородським РЕМ

· Золотоніським РЕМ

· Катеринопільським РЕМ

· Корсунь-Шевченківським РЕМ

· Монастирищенським РЕМ

· Тальнівським РЕМ

· Христинівським РЕМ

· Чорнобаївським РЕМ

· Шполянським РЕМ

Інші відокремлені структурні підрозділи ПАТ “Черкасиобленерго” згідно чинного законодавства розглядають питання вступу в страйк.

Нагалаємо, працівники ПАТ “Черкасиобленерго” не отримують заробітну плату з січня 2017 року. Люди неодноразово вдавалися до акцій із перекриття доріг та мітингів, аби донести свою проблему до влади. Зарплату не виплачують  через те, що національна комісія з врегулювання енергомереж заблокувала рахунки у зв’язку із з заборгованістю підприємства. ПАТ “Черкасиобленерго” заборгувало працівникам понад 99 млн грн. Окрім того, на сьогодні не зареєстровані податкові накладні на понад 90 млн грн через конфлікт довкола керівника підприємства.