Від стихії найбільше постраждала Шполянщина: зірвано покрівлі, підтоплено дороги

29 Липня 2017 09:40

Унаслідок несприятливих погодних умов 28 липня, – сильна злива, град, пориви вітру, найбiльше постраждав Шполянський район Черкащини. Про це інформують в обласному управління ДСНС.

фото з архіву

У чотирьох населених пунктах району сталось повалення дерев, опор електромереж, пориви ліній електропередач, зірвано покрівлі та побито градом дахи приватних будинків. В селi Липянка поривом вітру частково було зірвано покрівлі з 22-х та повністю з 5-ти приватних житлових будинків, частково розкриті покрівлі торгівельного закладу РайСТ та частини зернотоку ТОВ “Трайгон-Фармінг-Харків”. Повалено 5 електроопор. У селах Нечаєво, Кавунівка та Маслове були побиті градом дахи приватних будинків.

Для ліквідації наслідків негоди особовий склад Шполянського РВ Управлiння ДСНС було піднято за сигналом “Збір – аварiя”, в населенні пункти що постраждали були направленi мобільні групи.

У Шполі по вулицi І. Гончара, 23 особовим складом чергового караулу 17-ї ДПРЧ, спільно з комунальними службами був виконаний ремонт водовідвідної труби,  аби запобiгти пiдтоплення пiд’їзду 5-ти поверхового житлового будинку. На вулицi О. Кондратюка на пiдтопленiй дiлянцi рятувальники виконували роботу щодо відновлення руху автомобілів. На підтопленій ділянці 80 км. автошляху “Золотоноша – Умань” особовим складом чергового караулу 17-ї ДПРЧ виконувались роботи з відновлення руху автомобілів. Тут також з води були витягнутi 3 автомобiлi. На перехресті вул. Старицького та вул. Торгової особовий склад мiсцевої пожежно – рятувальноi частини за допомогою насосної технiки відкачав воду з перехрестя вулиці та територii затоплених 5 приватних домоволодінь.

У селi Сердегівка рятувальники чергового караулу 17-ї ДПРЧ розпиляли та прибрали 5 дерев, які внаслідок дощу та сильного вітру впали на дорогу та перекрили рух транспорту…

Загалом на мiсцях надзвичайноi подii працювали 4 одиницi техніки та 33 рятiвника.