Арктичне повітря принесло на Черкащину холод і заморозки на ґрунті

26 Вересня 2017 17:52

Завдяки впливу північно-східного антициклону у наш край почало надходити сухе холодне повітря арктичного походження. Тому, незважаючи на сонячний прогрів, денна температура має тенденцію до зниження. У найближчі два дні вона очікується у межах +11+16º. Вночі до надходження холоду додається і радіаційне вихолоджування. Тому нічна температура не перевищить +3+8º, а місцями знизиться до заморозків 0-4º. Заморозки на ґрунті очікуються по всій території області, інформують в обласному гідрометеоцентрі.

Ясна суха погода сприятлива для проведення польових робіт, підготовки до осінньо-зимового періоду. Перші нічні заморозки небезпечні для незібраного врожаю сільгоспкультур, плодових.

Температура води у Дніпрі біля Черкас 17°С, що означає закінчення купального сезону. Радіаційний фон у Черкасах становить 14 мікрорентген на годину, що у межах природного фону. Атмосферний тиск підвищений, наступної доби істотно не зміниться. Відносна вологість повітря коливатиметься.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 27 вересня становить 11,5° тепла, на цю дату найвища температура повітря 30° тепла відмічалася у 1999 р., найнижча 1,5° морозу – у 1977 р.