Перехід через греблю Канівської ГЕС відремонтують за 56 мільйонів

18 Жовтня 2017 14:05

uge.gov.ua

ПАТ «Укргідроенерго» 12 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Дніпробудком» капітальний ремонт автодорожнього переходу через греблю Канівської ГЕС за 56,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», пише сайт «Наші гроші».

До жовтня 2019 року перехід відремонтують на ділянці від шлюзу до ЦОМФ і нададуть річну гарантію. Матеріали обійдуться у 48,25 млн грн., а роботи – у 7,78 млн грн.

Столичний «Дніпробудком» зі статутним капіталом 1 тис грн. вперше виграв торги. Ця фірма належить Ользі Бондаренко, директором є Сергій Бондаренко. Той раніше керував ТОВ «Інженерні технології будівництва» Олександра Баранова, яке нині очолює Юлія Баранова. Юридична адреса «Дніпробудкома» – пров. Червоногвардійський, 5 – співпадає з фактичною адресою «Інтехбуду», в якого він орендує техніку. Також «Дніпробудком» на підтвердження досвіду подав договір субпідряду з «Інтехбудом» на реконструкцію естакади через шлюзи Дніпровської ГЕС. Усього з 2008 року «Інтехбуд» отримав підрядів на 53,46 млн грн., майже всі – в «Укргідроенерго».

За підрахунками голови ДП «НЕК «Укренерго» Всеволода Ковальчука, із 2012 р. донині тариф на електроенергію для «Укргідроенерго» зріс у 13 разів: із 5,91 до 78,45 коп. Це значно більше від двократного зростання тарифів для «Укренерго» і «НАЕК «Енергоатом».