Із початку року в Черкасах украли понад 150 люків

20 Листопада 2017 16:20

Протягом року в поліції зареєстрували 154 повідомлення про крадіжку люків. Із них було порушено 15 кримінальних проваджень на 51 епізод, оголошена підозра громадянам. Про це повідомляють у Черкаській міській раді.

Сьогодні в міській раді обговорили трагедію, яка сталася минулої п’ятниці в Черкасах – у відкритий каналізаційний люк за адресою Чигиринська, 40 впав та смертельно травмувався 6 -річний хлопчик.

Нині правоохоронці з’ясовують, на чиєму балансі цей колодязь. У КП “Черкасиводоканал” заявляють – колодязь не їхній та не задіяний у мережі водовідведення, при обстеженні виявили, що він заповнений грунтовими водами.

“Цей прикрий випадок характеризує хворобу нашого суспільства – байдужість. Саме це призвело до загибелі дитини. Там поряд, через 4 – 5 метрів знаходяться два кіоски,  в одному з них продають каву, в іншому – продукти.  Невже ніхто не бачив, як і хто зняв цю кришку? А зараз вимагають показати пальцем, хто винен. Ми всі винні через свою байдужість”, – зазначив директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.
За словами Овчаренка, найбільшою проблемою в  проблемі  каналізаційних люків є діяльність пунктів прийому металобрухту та реакція на них правоохоронців. Він додав, що крадіжки люків відбуваються щомісяця, а ефекту від звернень до поліції майже немає: “Хоч деякі випадки і розкриті, ті крадії заплатили штраф, якісь там триста гривень… Тому треба кардинально змінитися ставлення до пунктів прийому металу”.
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до правоохоронців з проханням провести розслідування за п’ятничним фактом. “Потрібно чітко провести розслідування, винні, які допустили халатність, якщо вони є, мають понесли покарання”, – зазначив Бондаренко.

 

Як повідомив представник  поліції, на сьогодні вже встановлено, що на колодязі була бетонна плита. Скоріш за все, вона була переламана під час проїзду транспорту. Нині правоохоронці встановлюють, на чиєму балансі був люк.За повідомленням правоохоронця, дуже багато пунктів прийому металобрухту знаходиться в приватних дворах,  а для того, щоб щоб зайти  до приватного  помешкання, потрібна ухвала суду.