У Черкасах ушанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 Грудня 2017 22:00

Сьогодні в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулися урочистості, на яких вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я здолали страшну трагедію.

Присутні зібралися біля Монумента Героям Чорнобиля, на якому викарбувані прізвища 357 випускників навчального закладу, які брали участь у ліквідації аварії та її наслідків на ЧАЕС. Серед них – герої, кавалери Почесної відзнаки Президента України – зірки «За мужність» – лейтенанти внутрішньої служби Володимир Правик і Віктор Кібенок, які в умовах смертельної небезпеки стали на захист від атомного лиха.

Співробітники, ветерани та вихованці інституту разом із гостями вшанували вогнеборців-чорнобильців покладанням квітів до Монументу, створеного на їхню честь.

На заході були присутні: заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв, заступник голови Черкаської обласної ради Вадим Гайович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаської міської ради Геннадій Шевченко, перший заступник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області полковник с. ц. з. Сергій Озеран та ветерани – чорнобильці: Дмитро Щіпець (отримав Почесну грамоту ДСНС України), Сергій Щепак і Микола Шкарабура (нагороджені Почесними грамотами від Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту), Анатолій Панченко та Микола Дем’яненко (отримали відповідно Грамоту й Подяку від цієї ж асоціації).

Продовжилися заходи у Соборному парку м. Черкас, де відбулося вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».