Наступного тижня вирішуватимуть – чи піднімати в Черкасах плату за проїзд

10 Лютого 2018 15:04

Проект рішення про зростання вартості проїзду у міських маршрутних автобусах у Черкасах зараз детально вивчають новообрані члени виконавчого комітету міської ради.

За словами директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірини Удод,  процедуру проходження регуляторного акту щодо підвищення вартості проїзду уже завершено. Це дозволяє встановити ціну за квиток в маршрутках на рівні 5 гривень.

facebook.com/Валера Мироненко

Разом із тим, міський голова Анатолій Бондаренко наполягає, щоб власники маршрутів повинні дати гарантії про якість обслуговування пасажирів.

“Переконаний, що перевізники мають брати на себе відповідальність  щодо належної якості та умов у наданні послуг з перевезення пасажирів.  Оскільки до міської влади неодноразово надходили повідомлення від громади міста стосовно порушень та  незадовільного рівня обслуговування у міських маршрутках. Аналогічні приклади активно поширюють обурені жителі  у соціальних мережах. За кожним з таких фактів ми здійснюємо перевірку та застосовуємо заходи адміністративного впливу, – передає прес-служба мерії слова Бондаренка. – Тому коли від нас вимагають ухвалити рішення щодо підвищення вартості проїзду,  обов’язковою умовою такого кроку мають стати зобов’язання від власників маршрутів стосовно якості обслуговування, умов пасажирських перевезень, оновлення рухомого складу тощо. І лише  у разі досягнення таких гарантій – відповідний проект рішення буде винесено на затвердження виконавчого комітету Черкаської міської ради”.