Рибалки, що їх з ризиком для життя “виловлювали” на Дніпрі, втекли від своїх рятівників (фото, відео)

20 Березня 2018 12:02

Складну рятувальну операцію з порятунку рибалок довелось провести фахівцям Черкаського обласного управління ДСНС ввечері 19 березня на Дніпрі. Рятувальники зняли з риболовецького “Прогресу” і доставили до берега трьох чоловіків, які рибалили в цей час на Дніпрі в районі розважального комплексу “Робінзон”.

ck.dsns.gov.ua

Як розповів Костянтин Проценко з управління, рибалки до останнього тягнули із зверненням по допомогу. Коли спроби полагодити на воді двигун успіху не принесли, весла погнулися, а затиснутий поміж торосів човен почав пропускати воду, рибалки. усвідомивши свої перспективи, зателефонували «101».

Через п‘ятнадцять хвилин після повідомлення, рятувальники вже встановили на березі у якості орієнтира освітлювальну вежу та почали аеророзвідку. За допомогою квадрокоптера доволі швидко вдалось визначити місце знаходження “челюскінців”, проте, через майже півметрові тороси навкруги рибалок, ще півгодини у рятувальників пішло аби знайти шлях підходу до човна. Але через півметрові тороси, ближче ніж на 30 метрів підійти до потерпілих, рятувальному катеру на повітряній подушці було неможливо.

ck.dsns.gov.ua

Оцінивши ситуацію, а також те, що рибацький човен, продовжував потроху набирати воду, керівник водолазної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення Андрій Власенко запропонував комбінований варіант порятунку. За його планом, він сам, працюючи тілом як льодоходом пробивав у кризі евакуаційну доріжку по якій, вдягнувши на потерпілого ще один гідрокостюм, страхуючи та направляючи, доставляв потерпілих по одному до рятувального катера.

Усього, аби забрати у безпечне місце всіх рибалок, офіцеру ДСНС довелось зробити шість таких ходок.
Відчувши під ногами тверду землю, рибалки чкурнули подалі і від рятувальників і від освітлювальної вежі. Медики лише розвели руками, діагноз поставили за зовнішніми ознаками, – “якщо бігають то медичної допомоги точно не потребують…”.