У Черкасах обговорили успіхи і “проколи” старту медичної реформи

13 Квітня 2018 13:15

На оперативній нараді в Департаменті охорони здоров’я та медичних послуг із керівниками первинної та амбулаторно-поліклінічної ланок обговорили перші успіхи та “проколи” розподілу первинної ланки та запису до сімейного лікаря через подачу декларацій. Про деталі розповів директор департаменту Олег Стадник.

“Найшвидшими темпами йде П’ятий центр. В минулому році там провели пілотний проект вибору сімейного лікаря. Відпрацьований алгоритм відразу дав результат. Тепер інші Центри будуть орієнтуватись на досвід. На жаль, керівники цих Центрів все сподівались, що “їх пронесе”. Що потрібно найближчим часом виправити: 1) відлагодити електронну реєстратуру в частині запису до вузьких спеціалістів, він існував і раніше, при поділі закладів виник збій; 2) враховуючи досвід Центрів, які у лідерах, кожному сімейному лікареві буде виділено додатково дві години виключно для укладання декларацій$ 3) до кінця місяця Центри проведуть закупівлі обладнання, якого недостатньо( комп’ютери, принтери), процедури розпочаті; 4) розпочинається щоденний моніторинг кількості укладених декларацій; 5) по Центрах буде затверджено внутрішній регламент укладання декларацій, – написав Стадник у своєму фейсбуку.

За 7 робочих днів – з 2 по 12 квітня –  в Черкасах підписано з лікарями майже 2,5 тис. декларацій

“Ще раз звертаюсь до розуміння того, що йде кардинальна ломка системи, відбувається розподіл на первинну меддопомогу і вторинну абулаторно-поліклінічну, формується реєстр поданих декларацій для зміни фінансових потоків через Національну агенцію здоров”я України.Все це робиться вперше. Сподіваюсь на вашу підтримку, шановна громадо міста”, – додав Стадник.