Під носом у місцевої влади в Катеринополі розбирають паркан круг ставка

16 Квітня 2018 12:56

Паркан навколо ставка в Катеринополі поволі розбирають місцеві. Про це пише видання “Вісті Черкащини”.

viche.ck.ua

“Зник паркан перед носом у місцевої влади. Нарешті прийшло тепло, на дитячому майданчику, що поруч з парканом, граються малюки. При падінні з висоти можуть травмуватися, не лише діти, а й дорослі. Пофарбовані лати довжиною понад 2 метри, це не голка в сіні, і не могли їх пограбувати злочинці з іншого населенного пункту, а місцеві. Чому не розкривається злочин? Коли нарешті припиняться злочинні дії неадекватних молодиків? На мою думку, це некомпетентність та непрофесійність правоохоронних органів. Чи взагалі вони існують? Чому не створюють (ДНД − добровільні народні дружини), як це було раніше? Від кожної організації, почергово, призначалися хлопці-добровольці, з повя’зками (ДНД) на руці, з представником, на той час міліції, здійснювали чергування у вечірній час в центрі містечка. Особлива увага приділялась важливим об’єктам та скупченню молоді. Чому таке чергування не відбувається в цей складний для нас час? Адже це дуже важливо для попередження злочинних дій неконтрольованої сучасної молоді. Лише таким чином можна зменшити злочини”, − пише у фейсбуку Юрій Нестеренко.

Володимир Лісовий цю думку не поділяє. Вважає, що ні правоохоронці, ні дружинники за всім не вслідкують:

“Не правоохоронні органи винні в тому, що люди не усвідомлюють своії дії! Тут можна звинувачувати всіх завгодно! Де знайти 10 брусків, які давно спалені?! Давайте народну дружину, які 2 дні походять до 22 години, і все! Це безтолкові балачки! Правова свідомість наших людей на дуже низькому рівні! На сьогоднішній день рівень злочинності страшний, тут велика кількість чинників!”.

viche.ck.ua

Його підтримує також директор 2-ої школи Лідія Мандрика:

“Окремі жителі селища думають тільки про себе, а те що створюється, будується, садиться біля установ, закладів обов’язково треба нищити, вкрасти. У нас біля школи росла голуба ялинка, приходимо на роботу після свята Нового року, а її немає, зрізали. Людина не подумала, що використає ялинку на тиждень, а вона ж росла декілька років. Або: скільки троянд біля школи не садили, люди повикопували. З випускниками посадили садок, доглядали, поливали, а коли приходиться зривати плоди, то “заськи” їх люди обривають ще зеленими”

На жаль, традиція “той мурує, той руйнує” у Катеринополі дуже живуча.

Не так давно містяни викорчували 40 саджанців молодих фруктових дерев, які ліцеїсти посадили біля Студінського джерела. Тепер черга дійшла до ставкового штахету . Зауважимо, що це край нерозумно, оскільки неподалік граються діти – дитячий майданчик. Одного разу ми вже втратили юнку, що там посковзнулася, за однією із версій, рятуючи дитину. Чи піде вам той штахет на користь?