Драбівщина подружилася з Хустським районом

2 Травня 2018 17:38

Підписання угоди про співпрацю між Хустським районом Закарпатської області та Драбівським районом Черкащини відбулося днями в Хустській РДА. Участь у підписанні угоди брали голова Хустської районної ради Юрій Іванчо, його заступник Михайло Калинич, голова Драбівської районної ради Володимир Дзега, голова Хустської райдержадміністрації Назарій Павлій, представники органів місцевого самоврядування Хустського та Драбівського районів.

transkarpatia.net

В угоді йдеться, що сторони домовилися про здійснення обміном досвіду та співпрацю з питань розвитку місцевих громад на території районів, про проведення спільних навчань, семінарів, стажувань посадових осіб місцевого самоврядування.

Наступний пункт вищезазначеної угоди – зміцнення і заохочування співробітництва між районами в галузі економіки, екології, розвитку інфраструктури, туризму та рекреації, соціальній та культурній сфері.

Сторонами домовлено розвивати співпрацю між усіма зацікавленими підприємствами, організаціями, установами та іншими господарюючими суб’єктами обох районів у вищенаведених галузях, сприяти обміну досвідом роботи сільськогосподарських підприємств двох районів у вирощуванні, переробці та реалізації сільськогосподарської продукції.

Враховуючи історичну та географічну специфіку Хустського та Драбівського районів, спільно здійснювати розробку проектів активного, сільського, зеленого, екологічного та інноваційних видів туризму, повідомляють на інформаційному порталі “Новини Закарпаття”.