На Чорнобаївщині горів 12-кілометровий острів (відео)

10 Травня 2018 13:13

У середу 9 травня о 18:00 на території найбільшого з островів заповідного урочища Жовнинські острови, який розташований в межах русла річки Дніпро, виникла пожежа сухої трави та очерету.

Сильним поривчастим вітром вогонь швидко поширився на велику площу і на час, коли на місце події прибули рятувальники, встиг охопити площу 1 га.

Із пожежею боролися 20 рятувальників з 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини та Золотоніського держлісгоспу, які на кількох баркасах переправилися на острів.

Пожежу, яка охопила значну площу, вдалося ліквідувати лише о 2 годині ночі. Завдяки професійним та відважним діям вдалось запобігти поширенню вогню на увесь острів, площа якого становить майже 600 га, повідомляють в управлінні ДСНС у Черкаській області.

Аналогічна пожежа, яка потребувала застосування значних сил пожежних та лісників на цьому острові сталася рівно 15 років тоиу – 8 травня 2003-ого. Тоді вогонь крім трави та очерету встиг поширитися на хвойний ліс, пошкодивши загалом 70 гектарів насаджень лісового масиву на 12-кілометровому острові…