У Черкасах відкрилася виставка авторських ляльок за мотивами відомих казок (відео)

16 Травня 2018 17:00

У Черкаському художньому музеї відкрилася виставка ляльок Дар’ї Жук “Wonderland”. Тут представлені 13 авторських ляльок, виконаних у авторській техніці за мотивами відомих казок. Всі представлені образи створені авторкою за власними ескізами, кожен елемент виконаний вручну.

artka.ck.ua

Дар’я – випускниця кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

artka.ck.ua

Захоплюватись лялькарством Дар’я почала ще з дитинства під час навчання у арт-студії. В університеті вдосконалила навички, виконавши у рамках кваліфікаційної роботи три ляльки за мотивами казки “Аліса у країні чудес” (вони також представлені на виставці).

artka.ck.ua

Далі — кілька років роботи над колекцією і ось вже ми можемо долучитись до фантазійного світу художниці. У роботах майстрині лялька — це не іграшка, а витвір мистецтва у кожній з яких свій характер, свої почуття та емоції.

У Художньому музеї відкрилась виставка ляльок «Країна чудес»

У Художньому музеї відкрилась перша персональна виставка майстрині Дар‘ї Жук під назваю «Країна чудес».Детальніше – 16 травня у денних випусках Новин на телеканалі "Рось".

Posted by Телеканал Рось on Tuesday, 15 May 2018