У Софіївці відкрили “професорську аудиторію” просто неба

7 Червня 2018 17:48

У Національному дендропарку “Софіївка” в Умані з’явилася “професорська аудиторія” для відкритих лекцій та творчих зустрічей. Подія відбулася в рамках 20-ого, ювілейного, зльоту студентських лідерів аграрної освіти, який приймав аграрний заклад вищої освіти з 175-річною історією – Уманський національний університет садівництва.

ridna.ua

Зліт лідерів – це унікальний форум кращих студентів в аграрній науці, зібрання однодумців, тих, хто у напруженій навчальній праці здобуває професії для роботи на землі. За роки проведення заходу у ньому взяло участь понад сім тисяч іменних стипендіатів Президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів України, обласних та районних державних адміністрацій, відмінників навчання, активних студентів, лідерів студентського самоврядування, видатних вчених і науковців.

Як повідомляє видання “Рідна країна”, важливою подією для УНУС стало відкриття з ініціативи проректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергія Кваші, директора “Софіївки” Івана Косенка та голови наглядової ради НУБІП Миколи Томенка “професорської аудиторії” в парку для відкритих лекцій та творчих зустрічей.

Микола Томенко відвідав пам’ятник очільникам Коліївщини – Максимові Залізняку та Іванові Гонті, до створення якого долучився в 2015 році й Фонд “Рідна країна”. Він висловив розчарування щодо стану території  довкола монументу: “Через 3 роки після відкриття пам’ятника місцева влада не спромоглася упорядкувати територію та закласти Сквер порозуміння! Офіційно інформую місцеву владу, що наш фонд готовий взяти на себе упорядкування цього місця!”.

Микола Томенко привітав учасників з ювілейним, 20-им зльотом, та передав переможцям заходів просвітницьку літературу.