Тальнівщина: на освіту грошей нема

29 Серпня 2018 18:15

viche.ck.ua

На позачерговій сесії Тальнівської районної ради перший заступник голови РДА Володимир Гречка повідомив про фінансові проблеми у освітянській і медичній галузях району. Сказане керівником підтримує і начальник фінуправління Наталія Шпичак. За її інформацією, бюджетним установам району на зарплату і енергоносії не вистачає 11 мільйонів гривень, повідомляє видання “Вісті Черкащини”.

– Де брати ці кошти, я відверто кажучи, поки що не готовий сказати… Ніхто ці проблеми не ховає і замовчувати не збирається, – каже Володимир Гречка.

У райдержадміністрації сподіваються на підтримку держави та перевиконання бюджету за 9 місяців цього року.

Перед початком навчального року, щоб погасити педагогам заборгованість із виплати відпускних і зарплат, РДА доводиться «перекидати» кошти із листопада-грудня на серпень-вересень. Втім, це навряд чи знімає проблему, бо у кінці року, якщо держава не додасть грошей, не буде учителям коштів на зарплати.

Крім того, до початку опалювального сезону залишилося менше 2 місяців, а у районного відділу освіти не вистачає 2 мільйони гривень на енергоносії. А ще ж потрібно провести тендерні процедури, які тривають від 30 до 60 днів.

Тому на наступній сесії 28 вересня депутати мають заслухати питання про реорганізацію галузі освіти району.