У Золотоноші попрощалися із загиблим добровольцем батальйону “Айдар” (відео)

3 Липня 2014 18:01

Сьогодні золотонісці провели в останю путь ще одного героя України – Валентина Чуруту, уродженця села Хрущівка Золотоніського району, який загинув в останні години “перемир’я” в Луганську.

Бойовий побратим і командир Валентина розповів подробиці загибелі його товариша. Зокрема, про те, що того трагічного дня з боку противника вівся мінометний обстріл. Одним з осколків міни був поранений Валентин, але підступність противника перевершила усі людські розуміння – куля снайпера вкоротила віку герою.

Горе, яке вразило не тільки сім’ю Валентина, а й усіх жителів Золотоніщини, не можна було передати словами. Зі сльозами на очах та болем в серці, під звуки гімну України зустрічали загиблого героя на центральному майдані міста Золотоноші, пише видання zolo.in.ua.

zolo.in.ua

zolo.in.ua

Валентина Чуруту було нагороджено відзнакою “За заслуги перед Черкащиною”. Посмертно. Бійці батальону “Айдар” повідомили, що помстилися за смерть побратима. За їхніми словами, за власною ініціативою підрозділ атакував позиції терористів та знищив велику кількість живої сили противника та декілька одиниць техніки.

Поховали бійця на Центральному кладовищі м. Золотоноша.

Нагадаємо, що це вже друга втрата Золотоніщини під час проведення АТО. Перший, з ким попрощалися, був Сергій Єпіфанов, старшина Державної прикордонної служби України, який загинув 14 червня в Маріуполі.