Свято спорту відбулося у черкаському виші (фото)

2 Листопада 2018 21:18

Сьогодні в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулася масштабна подія – свято спорту, що символізувало велич духу, красу, силу, здоров’я та мужність і об’єднало тих, хто любить спорт, і тих, хто займається ним професійно.

ЧІПБ завжди славився й спортивними здобутками і наразі є “кузнею чемпіонів”. Серед вихованців і викладачів навчального закладу – представники спорту вищих досягнень, учасники Олімпіад, міжнародних змагань, Кубків світу, Всесвітніх універсіад. Тож сьогодні віддати їм шану зібралися співробітники, курсанти та студенти інституту.

Високий рівень підготовки фахівців служби порятунку в ЧІПБ забезпечується поєднанням теоретичної бази з практичним досвідом висококваліфікованих кадрів. Також вагомою складовою процесу повноцінного розвитку й виховання молоді в ЧІПБ є фізичні тренування і масовий спорт. В навчальному закладі фактично сформовано школу підготовки із різних видів спорту.

З вітальним словом до присутніх звернувся в. о. начальника ЧІПБ Олександр Тищенко, який сказав, що молодий, здоровий і сильний духом колектив має вагомі перспективи щодо розвитку і всі можливості для їх реалізації.

До привітань долучився й віце-президент національного олімпійського комітету України Микола Томенко, який черговий раз зазначив, що ЧІПБ – приклад для всіх вишів Черкащини, адже пропагує важливість присутності спорту в житті кожної людини. Перший заступник Голови ФСТ «Динамо» України Віктор Корж і начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА Максим Зеленський особливу увагу звернули на молодого чемпіона ІІІ-х літніх Юнацьких Олімпійських ігор Івана Тищенка, побажавши йому вдалого виступу на наступній Олімпіаді.

З найбільшим захопленням присутні на заході сприйняли почесного гостя, олімпійського чемпіона Токіо 1964 року, заслуженого майстра спорту, заслуженого тренера Андрія Івановича Хіміча.

Ушанували тих, чиї імена творять історію навчального закладу. Серед них курсант першого курсу ЧІПБ Чемпіон ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор – 2018, представник українського академічного веслування Іван Тищенко, вихованець ЧІПБ бронзовий призер перших Юнацьких Олімпійських ігор 2010, срібний призер Олімпійських ігор 2016 Сергій Куліш, доцент кафедри спеціальної та фізичної підготовки ЧІПБ, багаторазова призерка Чемпіонатів Європи, переможниця міжнародних змагань, учасниця Олімпійських ігор у Пекіні та Лондоні капітан с. ц. з. Дарія Шаріпова, вихованиця ЧІПБ неодноразова призерка Чімпіонатів Європи з легкої атлетики та учасниця Олімпійських ігор 2016 у Ріо-де-Женейро Юлія Олішевська, викладач кафедри спеціальної та фізичної підготовки ЧІПБ дворазова Чемпіонка світу та Європи з боротьби самбо Анастасія Сапсай, курсант третього курсу бронзовий призер Чемпіонату світу з боротьби самбо Артур Єфремов, старший викладач кафедри спеціальної та фізичної підготовки ЧІПБ підполковник с. ц. з., Чемпіон та неодноразовий призер чемпіонатів Світу та Європи з кікбоксінгу, призер міжнародних змагань підполковник с. ц. з. Ігор Приходько, співробітники інституту (в минулому) неодноразова чемпіонка світу та Європи з бойових мистецтв, володарка чорного поясу Аза Шульга та абсолютний чемпіон Європи з морського багатоборства Віталій Снесар, викладач кафедри спеціальної та фізичної підготовки дворазовий чемпіон світу з пожежно-рятувального спорту старший лейтенант с. ц. з. Арсен Іпієв та видатний тренер, майстер спорту з ППС, чемпіон та призер багатьох чемпіонатів Володимир Новгородченко, який підготував цілу плеяду знаних спортсменів.

Присутні на заході переглянули яскраві відеокадри про спортсменів та гостей свята, які на власному прикладі вкотре доводять, що сьогодні спорт у житті кожного має займати провідне місце, а фізичні навантаження та активність є засобом у боротьбі за здорове та безпечне життя.

Також на святі Віктор Корж вручив посвідчення майстрів спорту України курсантам Владиславу Блонському, Олексію Хижняку з ППС та Микиті Маковському з морського багатоборства.

Такі заходи в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля надихають співробітників, курсантів та студентів активно займатися спортом і додають стимулу до подальшого вдосконалення своїх творчих, спортивних та інтелектуальних навиків.
Завершився захід переглядом виступів талановитих представників самодіяльності ЧІПБ та фотографуванням із чемпіонами.

Джерело: ЧІПБ