Перевізники в Черкасах уже говорять про 8 гривень за проїзд

13 Листопада 2018 13:36

Юрист приватних перевізників Валерій Макєєв повідомив, що на Черкаську міську раду подано позов до Черкаського окружного суду. Усе через бездіяльність міськради у питаннях проведення конкурсу та зміни тарифу. Про це він повідомив під час прес-конференції, повідомляє “Інфоміст”.

“Мені прикро, та ми подаємо позов до суду. Тариф про 4 грн був ухвалений ще 6 січня 2017 року, тоді паливо коштувало вдвічі дешевше”, – зазначив Макєєв.

За його словами, термін договорів з більшістю черкаськими перевізниками давно закінчився. Міська рада близько року не приводить конкурсу. Без договорів перевізники не мають права перевозити пасажирів. А для процедури проведення конкурсу необхідно близько трьох місяців.

Тож юрист запропонував власний вихід із ситуації:  укласти тимчасові договори терміном на три місяці. За цей час провести конкурс. Окремим пунктом договору є підняття вартості проїзду на 6 грн. Як він розповів, економічних обґрунтований тариф для перевізників є 6 грн, а для деяких – 7 та 8 грн.

Нагадаємо, сьогодні виконком Черкаської міської ради відмовився підвищувати вартість проїзду у маршрутках з наявних 4 до 5 гривень. Із 11 листопада в Черкасах страйкують перевізники, вимагаючи збільшення вартості проїзду.