У Черкасах побував всесвітньовідомий професійний мандрівник

15 Листопада 2018 09:00

Нещодавно Черкаси відвідав цікавий чоловік – всесвітньовідомий професійний український мандрівник, фахівець з одиночного екстремального виживання, філософ, науковець і письменник Сергій Гордієнко, пишуть на сторінці Черкаського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини.

Він мандрує світом майже все життя. Він обійшов і обплив майже увесь світ. Загальна протяжність подорожей – 160 тис. км. У Черкаси Сергій Гордієнко прибув незвичайно – на каяку по Дніпру.

facebook.com/archmuzeumck

Його біографія читається як захоплюючий фантастичний роман у стилі Жуля Верна. Сергій Іванович двічі підкорив Північний полюс, першим піднявши на ньому український прапор; обплив на каяку по периметру Чорне море; на цьому ж плавзасобі боровся з багатоденним шестибальним штормом, пливучи вздовж берегів Охотського моря; пройшов на лижах тисячі кілометрів через глуху тайгу, непривітну тундру та кригою Льодовитого океану; перетнув вздовж і впоперек Євразію, подолавши пішки десятки тисяч кілометрів; був учасником першої української антарктичної експедиції, протягом 7 місяців пройшов півтори тисячі кілометрів вздовж Антарктичного півострова; з півдня на північ перетнув Південну і Центральну Америку, продираючись через джунглі і долаючи гірські хребти; сплавлявся на каное у тропіках по Амазонці і перетинав Північне полярне коло, пропливши тисячі кілометрів річкою Об; в умовах пекельної спеки перетнув із заходу на схід пустелю Сахару; піднімався на найвищу гору Північної Америки; пробирався через палаючі ліси і торфовища… 

facebook.com/archmuzeumck

У археологічному музеї тішаться, що мандрівник знайшов час і відвідав заклад, адже за своїм фахом пан Сергій є істориком. Більше години він розглядав експонати і слухав пояснення директора ЧАМ Михайла Сиволапа. Насамкінець Сергій Гордієнко сфотографувався і залишив запис у музейній Книзі відгуків.