Білл Гейтс розписався у паспорті черкащанина

17 Грудня 2018 20:53

Серед цікавих експонатів Черкаського обласного краєзнавчого музею – паспорт полярника-черкащанина Михайла Старинця з підписом Біла Гейтса.

facebook.com/oblmyzkray

На українську антарктичну науково-дослідницьку станцію “Академік Вернадський” прибувають туристи, в їх числі і відомі особистості – політики, дипломати, науковці, представники аристократичних династій.

Мешканець Черкас, учасник шести та начальник двох українських антарктичних експедиції на “Академіку Вернадському” Микола Полікарпович Старинець передав до музею свій закордонний паспорт з автографом Біла Гейтса – засновника компанії “Майкрософт”, одної з найзаможніших в світі людини, який побував на станції та приємно вразив полярників своїм простим та невимушеним стилем спілкування.

– Це при мені було! – розповідав журналісту “УП.Життя”  полярник-рекордсмен. – Спочатку прийшла охорона. Попередили, хто зараз буде на станції. Запитали, чи немає серед нас людей, що могли б агресивно ставитись до Білла Гейтса. Попросили не знімати, мовляв, вони самі знімуть, а потім дадуть фотографії.

Ну, а потім приплив Білл Гейтс… Звичайний мужик у звичайному одязі. Був він, його батько, син та їхня покоївка.

Роззувався. І в шкарпетках ходив по станції. Походили, подивились, ми їм розповіли чим займаємось.

Потім зайшли у бар. “Горілку будете?” – “Звичайно!” Налили йому чарочку… самогонки! Hand-made! Ми самі там вигнали.

Він розписався там, хто де хотів. Мені – прямо у паспорті. Пофотографувались. От і все.

Паспорт можна побачити на виставці “Морська душа Черкащини” в музеї, а детальніше прочитати про побут полярників на станції “Академік Вернадський”- ТУТ і ТУТ.