Негода наробила лиха на Уманщині, Маньківщині і в Канівському районі (фото)

7 Червня 2019 17:50

Циклон, що приніс з собою на територію Черкаської області грозові фронти та сильні опади, завдав суттєвих збитків об‘єктам інфраструктури та приватним господарствам.

Як інформують в обласному управлінні ДСНС, на Уманщині інтенсивні дощі спричинили в селах Текуче, Шарине та Острівець стрімке підняття рівня води у місцевих ставках. Існуючі дамби не витримали натиску води і були частково зруйновані.

На місці події відбулося виїзне засідання комісії з питань ТЕБ та НС Уманського району. Фахівці, серед яких були і рятувальники, обстежили постраждалі села та пошкоджені об‘єкти. Вирішується питання про відновлювальні роботи.
Наразі підтоплень житлових будинків немає, рівень води спав.

Завдала шкоди стихія і в Маньківському районі. Тут у селі Іваньки через сильні опади значно піднявся рівень води на каскаді місцевих ставків. На одному із ставків площею понад 20 га відірвався плавун, а це створило загрозу прориву дамби.

Спільними зусиллями чергового караулу маньківської пожежно-рятувальної частини, органів місцевої самоврядування та селян дамбу ставу розчистили. Також застосували інженерні заходи, аби усунути загрозу руйнування дамби та подальшого підтоплення житлових будинків, які знаходилися у небезпечній зоні.

У той же час в селі Гамарня (Канівщина) тривають роботи з ліквідації підтоплення однієї з вулиць. Фахівці інженерної групи чергового караулу Канівської пожежно-рятувальної частини за допомогою мотопомп проводять роботи по відкачуванню дощової води. Загалом з території 7 приватних домоволодінь уже відкачано понад 400 м.куб води. Роботи тривають.