Зниження температури до +20º і дощі: наприкінці тижня зміниться погода

24 Червня 2019 13:03

Двотижневий, безперервний період незвичної спекотної погоди червня на Черкащині підходить до завершення. В кінці поточного тижня на нас чекає довгоочікуване зниження повітря до 20º та дощі. Про це повідомляють в Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

За прогнозом, до середи 26 червня ще спекотно та сухо, вночі 16..21º, вдень 27..32º.
А 27 червня Скандинавський антициклон поступиться місцем атмосферному фронту, в результаті чого на “розкочегарену” поверхню надійде холод, що спричинить контраст температур.

Така ситуація складна і небезпечна, адже можуть виникати грози, град, шквали та навіть смерчі. Синоптики будуть пильно слідкувати за погодою.
Щодо погодних планів у святкові вихідні то врахуйте, що очікуються короткочасні грозові дощі, температура спаде вночі 13..15º, вдень 20..22º.

Тим часом, у гідрометеоцентрі зазначають, що цьогорічний червень – особливий і спостерігається вперше за 70 років.  Аномально високий температурний фон, нові рекорди температур, поверхня ґрунту вдень розжарювалася до +60..+65º, багато сонця, сухо, а вода у Дніпрі вже на ранок “гаряча” та рано позеленіла. Показник горимості в лісах перебуває на рівні надзвичайного 5 класу.