На нинішньому тижні вже прогнозують заморозки на поверхні грунту

17 Вересня 2019 19:33

Атлантичний малорухливий циклон, що розкрутився до великих висот, продовжує визначати погодні умови на Черкащині. У тиловій, більш прохолодній частини цього атмосферного вихору очікується погода з показниками середньодобової температури повітря нижче кліматичних значень, прогнозують в обласному гідрометеоцентрі.

Завтра, 18 вересня, за хмарної з проясненнями погоді максимальна температура 13-18º у Черкасах 16..18º. Часом очікується невеликий короткочасний дощ. Вітер західного напрямку 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Атмосферний тиск 747 – вміст кисню в приземному шарі повітря помірно знижений.

На поточному тижні з кожним днем все буде холодніше і 19-22 вересня є значна ймовірність нічних заморозків на поверхні грунту.

У перехідні сезони року, особливо восени загострюються багато хвороб. Будь-які, іноді навіть незначні зміни погодних факторів – це своєрідний стрес для організму, тому мінлива осіння погода, частіше хмарна, з постійною зміною температури і атмосферного тиску, надає додаткове стресове навантаження на людину.