За добу рятувальники ліквідували 11 пожеж в екосистемах

17 Жовтня 2019 12:00

За добу 16 жовтня рятувальники Черкащини ліквідували 11 пожеж в екосистемах області. Причиною усіх пожеж стало необережне поводження з вогнем.

Найбільшої шкоди вогонь завдав у Золотоніському районі, в селі Антипівка, де горіла суха трава на площі близько 5 гектарів, яка розповсюдилась на поле з посівами кукурудзи на площі близько 3 гектар. Цього ж дня, в селищі Великий Хутір Драбівського району через необережне поводження з вогнем вигоріло 3 гектари сухої трави.

Значне загорання сухої трави сталося і на відкритій території в селі Сушки на Канівщині, де через необережне поводження з вогнем знищено суху траву на площі 3 гектари. Цього ж дня в Канівському районі ще 1,5 гектари сухої трави було знищено в селі Копіювате. В обох випадках зусиллями рятувальників 10-ї державної пожежно-рятувальної частини та вогнеборців Прохорівського лісництва пожежі було ліквідовано.

Близько 12:00 у селищі Паланочка Маньківського району на відкритій території загорілася суха трава та очерет. Вогнем знищено сухої рослинності на площі 2 гектари. Пожежу ліквідували рятувальники Маньківської пожежно-рятувальної частини.

Аналогічні пожежі сухої рослинності минулої доби виникали також у Шполянському, Лисянському, Жашківському районах та в місті Черкаси.