“Віконні аферисти” ошукали довірливих чорнобаївців на 200 тисяч гривень (відео)

15 Липня 2014 09:47
gazeta-misto.te.ua

gazeta-misto.te.ua

Одурені жителі Чорнобая пікетували обласну міліцію. Так вимагали знайти й покарати віконних шахраїв. Ті їздять по селах і містечках і пропонують людям встановити склопакети. Позику оформляють просто на подвір’ї. А потому зникають безвісти. Без вікон, зате із кредитом у щонайменше 10 тисяч гривень лишилися вже як мінімум 17 черкащан, повідомляють “ВІККА-новини”.

Під стінами обласної міліції міні-пікет. Це – жителі Чорнобая. Вони хотіли поліпшити свій побут, натомість мають чималий клопіт. Пані Марія – пенсіонерка. Каже: кілька місяців тому до неї прийшли двоє чоловіків. Представились працівниками віконної фірми та банку. Запропонували жінці оформити безготівковий кредит. Та щонайшвидше встановити склопакети.
Марія Белінська, жителька смт Чорнобай: “Я сказала, що не буду платити. Ви мені поставте вікно, а я тоді заплачу. Там же все одно є. Ну, ви заплатіть перший раз, а потім, каже, ми вставимо, тоді будете платити більшу суму. Це все. І після того вони всі зникли із зони того телефони, що вони нам давали”.
І пані Марія у своїй біді неодинока. Ошукані згуртувалися й пішли до місцевого райвідділу. Та помочі від правоохоронців, кажуть, такі і не дочекалися.
Анатолій Мурав’я, представник профспілки “Трудова солідарність” Черкаської області: “Люди почали звертатися по всіх інстанціях, щоб їм хтось допоміг. Їм ніхто не допомагав. Працівники міліції на них ніяк не реагували. Тому люди звернулися та вирішили провести акцію. Яка є… маленька, велика. Але людей мають почути”.
Від віконних шахраїв постраждали щонайменше 17 черкащан. Та в міліції підозрюють, що ошуканих більше. Тому просять не зволікати із заявами. Натепер встановлено: аферисти підзаробили на легковірних людях зо 200 тисяч гривень.