На Різдво ні снігу, ні морозів не прогнозують

3 Січня 2020 13:11

За прогнозом Чркаського обласного гідрометеоцентру, характер атмосферної циркуляції не змінюється, тепла Атлантика продовжує сперечатися із прохолодним континентальним антициклоном.

Тому в нашому регіоні сильні морози, як і снігопади, поки що неможливі. У вихідні та святкові дні переважатиме волога, вітряна та помірно-тепла погода зі значними коливаннями атмосферного тиску.

Субота 4 січня та більша частина неділі 5 січня пройдуть під впливом західно-європейського антициклону, тому очікуються слабкі морози 2-4º та без опадів, атмосферний тиск підвищений.
Вдень у неділю, з наближенням циклону із півночі, атмосферний тиск падатиме, переважатиме хмарна, з туманами та мрякою погода, температура підвищиться до 1-3º тепла.
Напередодні Різдва, 6 та вночі 7 січня, в тиловій частині циклону, дещо похолодає до 3-5º морозу, можливий невеликий сніг. Але вже вдень 7-го знову почнеться невелике потепління на фоні незначних опадів і окремих туманів.

Загалом, 2019 рік на Черкащина видався найбільш теплим та найсухішим за 70 років спостережень.
☃Середня температура повітря за рік 10-11° тепла, що на 2-3° вище кліматичної норми та на 0,5° перевищила попередній рекорд, що був зафіксований у 2007 році.
☃Найхолодніше було 22 січня – -25,8°С, найспекотніше – 14 серпня, коли температура у затінку досягала +36,4 °С.
☃Завдяки аномально теплому грудню, коли було побито 10 температурних рекордів, метеорологічна зима до Черкащини ще не завітала.
☃Кількість опадів за рік 290-412 мм, що на 50-70 % менше кліматичної норми.