Рятувальники за добу чотири рази збирали ртуть у Черкасах і Золотоноші

7 Лютого 2020 14:33

6 лютого о 14:10 на телефон Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що в одній із квартир багатоповерхівки по вулиці Корольова у  Черкасах під час вимірювання температури було розбито ртутний термометр.

Через розлив небезпечної речовини господарі звернулися за допомогою до рятувальників. На місце події були направлені фахівці відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління. По прибуттю до місця виклику рятувальники зібрали отруйний метал та провели демеркурізацію приміщень.

Цього ж дня рятувальники АРЗ СП ще двічі виїздили на аналогічні випадки із пошкодженням термометра, які сталися в будинках по вулиці Осафія Дашкевича та Нижній Горовій.
О 16:50 у Золотоноші рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини після збору ртуті, через розбитий термометр, провели демеркурізацію приміщення в житловому будинку по вулиці Баха.

Рятувальники нагадують: пам’ятайте – ртуть отруйна речовина. Вдихання пару, безпосередній контакт цієї речовини зі шкірою й особистими речами дуже небезпечні. Ні в якому разі не викидайте прилади із ртуттю в сміттєві баки, це несе загрозу довкіллю та іншим громадянам. У разі, якщо ви виявили розлиту ртуть, необхідно огородити місце розливу та повідомити фахівців Служби