Через циклон найбільше постраждали сім районів Черкащини

25 Лютого 2020 16:00

24 лютого відчула на собі вплив руйнівного вітру циклону «YULIA», центр якого проходив саме через Черкаси. Вітер у супроводі дощу, мокрого снігу та снігу кількістю 8-16 мм/добу (або 1-2 декадних норми) посилювався до небезпечних значень 17-22 м/с.

За інформацією рятувальників, найбільше постраждали Уманський, Черкаський, Чигиринський, Звенигородський, Тальнівський, Христинівський, Монастирищенський райони.

Водночас, ускладнення погодних умов призвело до виникнення ряду надзвичайних подій, а також реальних загроз для черкащан. Рятувальники 21 раз виїжджали для надання допомоги та реагування на інші надзвичайні події.

Зокрема, чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів прибрали 15 місць, де падіння аварійних дерев ускладнило автомобільний рух або створило загрозу людям.

Сильний вітер у ряді випадків пошкодив елементи будівельних конструкцій.
Зокрема, в Умані в житловому будинку по провулку Богуна виникла загроза падіння на перехожих балконної рами.  Аналогічну загрозу було ліквідовано і в будинку на вулиці Ломоносова.

У Смілі, на вулиці Незалежності, у 5-поверхівці рятувальники їздили додатково закріпити елементи водостоку, які мало не впали на перехожих.