Тепло наростає: 4 березня прогнозують до +18º

2 Березня 2020 13:19

Березень підхопив від лютого курс на тепло і не збирається щось змінювати. Середня добова температура на початку місяця перевищує кліматичну норму на 5-6º і надалі обіцяє зростати.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, аномальне тепло, яке поки що розбавляє сильний вітер, буде наростати.

Західний циклон, що продовжує долати опір антициклону зі сходу, цей процес супроводжується сильним вітром.
У найближчі три дні до Черкащини з південними вітрами надійдуть теплі повітряні маси із Середземномор’я. Температурний фон зросте на 4-6º. Вітер дещо стихне.

Вже завтра, 3 березня, очікується підвищення денної температури до 8-13º. Ніч також буде досить теплою, 2-4º тепла. Сьогодні вночі місцями по області можливий невеликий дощ. Найтепліше буде у середу, 4 березня, до 13-18º тепла.
Надалі, до кінця робочого тижня суттєвих опадів не очікується, тепло утримається.

Найближчі 3 дні середній температурний фон досягне та перевищить 8º, що дозволяє значно економити на опаленні приміщень та сподіватися на раннє закінчення опалювального сезону. Адже вже в середу-четвер середньо-добова температура очікується 12º та 10º відповідно. Неінтенсивні похолодання всередині місяця не порушуватимуть загальну тенденцію наростання тепла.

Лютий видався аномально теплим із кількістю опадів в межах норми. Він увійшов в трійку – п’ятірку найбільш теплих після 1989, 90, 02, місцями по області і 1995 та 2016 рр. Було встановлено значну кількість температурних рекордів (найвищих значень) за добу і, зокрема, в Черкасах їх налічувалось 11.