На Христинівщині медики були змушені викликати до породіллі поліцію

5 Березня 2020 19:09
Сьогодні о 12:05 бригада екстренки терміново виїхала на виклик «пологи» у село Ягубець Христинівського району. Жінка викликала швидку, повідомивши, що у дочки почалися перейми.
Коли медики прибули, жінка не допустила їх до дочки. Вже на місці фахівці екстренки виявили, що маля народилось і породілля лежала з ним на підлозі з неперерізаною пуповиною.
Як розповіли в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, новоспечена бабуся не підпускала медиків до пацієнтів, мотивуючи це тим, що «пуповина має сама відпасти». А швидку вона викликала лиш для того, щоб працівники видали їй довідку про реєстрацію дитини.
Намагаючись домовитись з жінкою, щоб оглянути породіллю і хлопчика, медики з’ясували, що дитина народилась учора близько 20-ї години вечора. І весь цей час маля знаходилось біля матері з неперев’язаною і неперерізаною пуповиною.
Оскільки ніякі аргументи на жінок не діяли, бригада екстренки викликала поліцію у зв’язку з загрозою життю дитини.
З прибуттям поліції нічого не змінилось – породілля так і не дозволила оглянути ні себе, ні дитину. Вона доводила медикам, що за новими правилами і «віяннями», пуповина має сама відпасти. Але погодилась, щоб їх доправили до пологового відділення Христинівської ЦРЛ.
В супроводі поліції бригада ЕМД доправила породіллю з дитиною до лікувального закладу. Працівники екстренки дуже сподіваються, що з малюком все буде гаразд…