Як на Черкащині убезпечуватимуть лікарів, – коментар

29 Березня 2020 19:28

У коментарі Суспільному заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Лесюк, прокоментував ситуацію, що склалася у Кам’янці та пояснив, як працюватимуть віднині лікарі на Черкащині.

Нагадаємо, що за останню добу у Кам’янці виявили 23 хворих – а це більшість інфікованих з Черкащини. Також наразі п’ять лікарів інфіковані на COVID-19.

– Наразі ми маємо дві мети – виявити усіх інфікованих і забезпечити лікування, також важливо зберегти медиків, які працюють зараз. Тому ми відпрацьовуємо різні механізми та алгоритми надання медичної допомоги хворим на COVID-19, – зазначив Юрій Лесюк.

За його словами, відсьогодні, 29 березня, Черкащина працюватиме за оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги у випадку коронавірусної інфекції.

Віднині сімейні лікарі не виїжджатимуть на виклики додому.

В області створені спеціальні мобільні бригади, які будуть виїжджати на такі виклики у разі виникнення необхідності дообстеження хворого. Лікарі спецбригад мають спеціальну екіпіровку, що мінімалізує ризики заразитися на COVID-19.

Якщо потрібно хворого доставити терміново, то це робитиме бригада екстреної допомоги.

Також Юрій Лесюк прокоментував нововведення щодо безперервної роботи лікарів.

– Лікарі працюватимуть вахтовим методом, тобто добу через добу і проживатимуть у спеціально визначених місцях під час карантинних обмежень. Все це робиться для того, щоб не наражати на небезпеку родини медпрацівників, – повідомив посадовець.