Пекельний вікенд: за минулі вихідні черкаські рятувальники ліквідували 24 загорання

6 Квітня 2020 13:25

Пожежно-рятувальні підрозділи управління ДСНС у Черкаській області продовжують боротьбу із пожежами сухої рослинності. Лише за два дні в області було ліквідовано 24 таких загорання. Загальна площа пожеж, які були ліквідовані в області за вихідні, склала понад 40 гектарів.

Найбільш маштабні пожежі сталися у Черкаському районі, повідомляють рятувальники. Тут упродовж 4-5 квітня вони без зупину боролися з загоранням сухої рослинності на площі 9,3 га.

Ймовірною причиною цих загорань знову стало необережне поводження людей з вогнем.

Так, 4 квітня близько 15:50, в адміністративних межах Свидівоцької сільської ради, на відкритій території виникла пожежа сухої трави на площі 4,5 га. Загорання було локалізовано о 19:15 та майже через годину ліквідовано не допустивши подальшого розповсюдження вогню. Для ліквідації пожежі було залучено 3 одиниці техніки та 7 осіб особового складу.

5 квітня близько 17:10 в адміністративних межах Сагунівської сільської ради, на відкритій території, ймовірно через необережне поводження з вогнем виникла пожежа сухої рослинності площею 4,8 га. Пожежу о 18:30 локалізовано та о 19:55ліквідовано силами 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста, місцевою пожежною командою села Леськи, добровільними пожежними командами СТОВ Маяк та СТОВ Ломовате, та комунальним підприємством «Райліс».

Не менш масштабна пожежа виникла у селі Ступичне, Катеринопільського району. Боротьба катеринопільських рятувальників з вогнем, що охопив суху рослинність та очерет на площі 4,8 га тривала пів години.

У селі Воронинці, Чорнобаївського району пожежа охопила лісову підстилку на території КП “Чорнобайліс. Вогонь приборкали рятувальники чорнобаївської пожежно-рятувальної частини та добровільної пожежної команди СТОВ “Агро-Ко” із села Мельники. На загал, вогнем знищено лісову підстилку на площі у 2 гектари.

Також, вихідними пожежі сухої трави та сміття були ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами у Городищенському, Жашківському, Чорнобаївському, Драбівському, Маньківському та Тальнівському районах.

Ще у 9 випадках необережність у поводженні із вогнем під час спалювання сміття призвела до загорання будинків та надвірних споруд, які опинилися в зоні дії вогню.