На Черкащині визначили місця для обсервації людей з-за кордону (відео)

22 Квітня 2020 20:00

У Черкаській області визначили 400 місць для обсервації людей, які повернулися з-за кордону. Про це повідомляє “Суспільне: Черкаси”.

У Черкасах такий заклад один – це Черкаський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни.

Сестра-господарка установи Ніна Клочко розповідає, що пацієнтів у шпиталі зараз немає. Жінка каже, що кожен ізоляційний блок розрахований на чотири ліжка. Там є туалет і ванна. За людьми під час обсервації наглядатиме бригада лікарів. Вони працюватимуть позмінно. Проживання у госпіталі буде безкоштовне, оплатити доведеться лише харчування, розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Лесюк. За його словами 14-денна обсервація – обов’язкова умова під час перетину кордону:

– Якщо безпосередньо черкащани під час перетину кордону приїдуть до нас, то їх тут розмістять, але вони мають перебувати на обсервації в тій області, де вони перетнули кордон. Це обов’язкова умова під час перетину кордону Постанова кабміну, що зобов’язує це робити.

Юрій Лесюк розповів, що фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області перевірили санітарний стан приміщень госпіталю:

– Є певні вимоги, що регламентуються Кабінетом Міністрів, необхідно було виконати вимоги щодо санітарного благополуччя, щодо наявності санвузлів і так далі це достатньо не просто було зробити, бо з першого погляду є багато пропозицій, а потім виявилось, що їх не так і багато.

Жодна людина із початку карантину не перебувала на обсервації у Черкаському клінічному госпіталі ветеранів війни, три особи були ізольовані у відведених закладах в Умані, зазначив чиновник.