Майже 180 працівників Черкаського району отримають державні преференції, – Центр зайнятості

29 Травня 2020 09:00

На сьогодні 5 місцевих роботодавців Черкаського району звернулися до районної служби зайнятості, щоб отримати допомогу по частковому безробіттю. Усі звернення розглянуто і по кожному прийнято позитивні рішення. Таким чином, близько 180 працівників отримають фінансову допомогу в період карантину, повідомляють в обласному центрі зайнятості.

Ця допомога надається роботодавцям з числа суб’єктів малого та середнього підприємництва, які зупинили або скоротили свою діяльність у період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам.

Право на допомогу мають застраховані особи, з якими роботодавець оформив трудовий договір, окрім осіб, які отримують пенсію, та осіб, які працюють за сумісництвом. Допомога не надається в разі наявності у роботодавця заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску.
Розмір допомоги встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку 2/3 тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові, але не може перевищувати розміру однієї мінімальної заробітної плати.

«Такою допомогою скористаються, як суб’єкти середнього підприємництва – ПП «Райагробудсервіс» та ПрАТ «Руськополянський меблевий комбінат», так і малого та мікропідприємництва – приватні підприємці Алла Олексенко, Світлана Рубан та Ганна Шульга.