У Мокрокалигірській громаді запрацювали дитсадки

4 Червня 2020 22:35

У Мокрокалигірській ОТГ на Катеринопільщині запрацювали дитячі садочки. Громада об’єднує мешканців Мокрої Калигірки, Ярошівки, Єлизаветки і Сухої Калигірки.

“Першого ж дня, коли у нас знову запрацювали дитсадки, у них з’явилось до третини вихованців. Сьогодні – ще більше. Дитсадки у нашій громаді відвідує до 100 дітей – звісно, улітку їх менше, але, я думаю, батьки ще якийсь час з пересторогою сприйматимуть можливість привести дитину до дитсадка. Хоча ті батьки, що вже привели дітей, дуже раді такій можливості, – розповідає начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Мокрокалигірської сільської ради Тетяна Онищенко. – Ми закупили і миючі, і дезінфікуючі засоби, і маски та рукавички. Голова громади Вікторія Пипа домовилася з місцевим ТОВ «Хлібороб» про придбання для кожного дитсадка безконтактних термометрів”.

За словами очільника освітньої галузі громади, через порушення навчальних планів, на початок нового навчального року вчителі планують повторення та узагальнення зі школярами тем та матеріалів, вивчення яких припало на карантин.

А поки що діти насолоджуються можливістю занять спортом у нещодавно відкритому «Центрі фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Як розповів директор цієї комунальної установи Микола Рибак, першого ж дня послаблення карантину під спортивним залом задовго до його відкриття уже зібралися діти, охочі пограти у волейбол та баскетбол. Телефонували, чи можна приходити, і дорослі, які займаються у відкритому тут тренажерному залі.