Стало відомо, коли відбудеться “дуель” між Бондаренком і Зеленським у суді

22 Червня 2020 14:00

Печерський районний суд міста Києва призначив перше судове засідання за позовом міського голови Черкас Анатолія Бондаренка до президента України Володимира Зеленського про стягнення моральної шкоди у зв’язку з приниженням честі, гідності та ділової репутації, інформує “Прочерк”.

«Перше судове засідання призначено. Місце зустрічі – Печерський районний суд міста Києва», – написав Бондаренко у фейсбуці.

Це завтра, 23 червня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що міський голова Черкас має 19 кримінальних проваджень і він, Зеленський, «за один стіл з такими бандитами не сяде».

У відповідь Анатолій Бондаренко подав до президента позов до суду, вимагаючи символічну (1 грн) компенсацію за моральну шкоду, пов’язану з приниженням честі, гідності та ділової репутації. В Офісі генерального прокурора Бондаренку підтвердили, що кримінальних проваджень проти нього немає.

Заочна дискусія між президентом України і мером Черкас точиться відтоді, як Володимир Зеленський 1 травня у своєму відеозверненні передав Анатолію Бондаренку від себе та силовиків «полум’яний привіт» через передчасне рішення міськвиконкому про пом’якшення в Черкасах коронавірусного карантину.