Уряд таки обмежив в’їзд хасидів до Умані на юдейський Новий рік

18 Серпня 2020 07:28
Кабінет міністрів та Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ввела обмеження на відвідування прочанами-хасидами Умані для святкування юдейського Нового року — Рош ха-Шана — у вересні. Перед цим через складну епідеміологічну ситуацію з коронавірусом зробити це закликав мер міста і навіть обіцяв блокувати в’їзди.

Varlamov.ru

Як повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ, на період епідемії коронавірусу на відвідування Умані іноземцями введуть технічні обмеження. Про що саме йдеться, у відомстві не уточнили. Але у приклад навели скасування Хресної ходи, яку раніше мали проводити представники Української православної церкви та Православної церкви Московського патріархату. Відтак, скоріш за все, святкування в Умані також повністю скасують, повідомляє “Громадське”

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що щороку до Умані приїздить від 30 – 50 тисяч хасидів з різних країн, які протягом трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця. Такий формат масового заходу під час пандемії створює великі ризики розповсюдження вірусу не лише для учасників заходу, а і для місцевого населення, наголосив міністр.

Зважаючи на те, що останні тижні як в Україні, так і у світі, фіксують стрімке збільшення кількості нових випадків коронавірусу, святкування в Умані вирішили обмежити.

«Ми заслухали доповіді профільних міністрів на уряді і дійшли висновку, що епідеміологічна ситуація в країні та світі не дає змоги організовувати та проводити масові заходи, тим паче за участі іноземців», — сказав міністр.

За дотриманням обмежень слідуватиме МВС.

Нагадаємо, Рош-ха-Шана припадає цього року на 18-19 вересня.