Якщо у класі захворіє дитина – весь клас іде на карантин, – керівник освіти Черкас

20 Серпня 2020 18:00

1 вересня діти мають піти до шкіл — така позиція Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради. Про це заявив у ході сьогоднішньої пресконференції головний освітянин Черкас Сергій Воронов.

dw.com

Проте, якщо в класі захворіє хоча б одна дитина, то весь клас закриватимуть на карантин. Якщо таких класів буде декілька, то в департаменті не виключають варіант, що вся школа піде на карантин. Це ж стосуватиметься й імовірних захворювань на COVID-19 педагогічних працівників.

“Ми зараз уже розпочинаємо роботи, щоб все було на низькому старті. Я думаю, ми зможемо забезпечити освітні заклади усіма необхідними дезінфікуючими засобами”, — сказав Сергій Воронов.

Найбільш болюче питання, за його словами, це організація освітнього процесу, щоб було декілька входів в школі, щоб діти мінімально контактували.

Також потрібно вирішити ситуацію із нестачею технічних працівників. Прибирання в старших класах здійснюють самі школярі, проте наразі такі роботи мають здійснюватися із дезінфікуючими засобами, тому в департаменті розглядають питання про розширення штату технічних працівників в загальноосвітніх навчальних закладах.

“Далі все залежатиме від епідемситуації”, — говорить посадовець, висловлюючи сподівання, що Черкаси залишатимуться у зеленій карантинній зоні й надалі.

Джерело: ВиЧерпно