Відсьогодні Корсунь-Шевченківська ЦРЛ прийматиме тяжких хворих на коронавірус

12 Вересня 2020 19:37

З 12 вересня Корсунь-Шевченківську центральну районну лікарню переведено до медзакладів першої хвилі надання допомоги хворим на Covid-19. Відповідне рішення прийняло обласне управління охорони здоров’я, повідомляє радіо “На хвилі Корсуня”.

ukrinform.ua

“Від 8-ої години ранку всі підтверджені тяжкі випадки везуть до нас. Вже є два пацієнти (1 Канів і 1 Корсунь)”, – повідомив сьогодні очільник ЦРЛ Олександр Матвієнко.

У Корсунь-Шевченківській райлікарні створено шпиталь на базі інфекційного відділення у кількості тридцяти ліжок, з яких шість – реанімаційні, обладнані апаратами штучної вентиляції легень.

Ковід-статистика на Корсунщині зростає щодня. 12 вересня додалося ще 15 хворих: дорослі, з числа контактних осіб тих, хто захворів раніше.

Свіжі випадки коронавірусу зареєстровані: двоє в Корнилівці та тринадцять у Корсуні. З позитивного – троє з тих хворих, які раніше захворіли, вже отримали негативний тест на коронавірус. Отже, вони одужали.

Загалом зараз на Корсунщині активних 44 хворих на коронавірус. Більшість лікуються вдома під наглядом сімейних лікарів. Двоє шпиталізовані – в Золотоношу і в Корсунь.

Лікарі наголошують, що центральна районна лікарня в Корсуні не закривається, медична допомога населенню надається. Але нагадують: без потреби не вирушайте в медзаклад, при перших же проявах респіраторного захворювання залишайтеся вдома, телефонуйте сімейному лікарю, а коли температура піднімається вище 38 градусів – викликайте “шидку”. Не зволікайте, вчасне виявлення хвороби та призначене адекватне лікування рятує життя.

І дотримуйтеся головних принципів поведінки під час епідемії: маски в місцях скупчення людей, дезінфекція рук та взуття, дотримання соціальної дистанції.