Через фестиваль черкаській “Батьківщині” закидають порушення виборчого законодавства

28 Вересня 2020 16:45

26 вересня в мікрорайоні Митниця за підтримки ВО “Батьківщина” відбувся родинний фестиваль “Серце Митниці”, на якому розповсюджували агітаційні матеріали та пригощали виборців. ОПОРА звернулась до поліції через ймовірне порушення виборчого законодавства.

oporaua.org

Захід заздалегідь був анонсований на сайті обласного осередку партії та на фейсбук-сторінці. Безпосередньо в місці проведення було розміщено декілька банерів та агітаційні намети партії ВО “Батьківщина”.

Окрім того, люди в футболках з написом “ЮРІЙ ТРЕНКІН” та логотипами ВО “Батьківщина” роздавали присутнім пакети з такими ж написами та логотипами, в яких містились блокнот, ручка, захисна маска з логотипами партії та друковані агітаційні матеріали партії та кандидатів. Деякі з них (а саме блокнот та листівка із зображенням Юлії Тимошенко, Юрія Тренкіна та Тетяни Волочай) не містили вихідних даних, передбачених ч. 2 ст. 53 Виборчого кодексу, або ж містили неповні дані (листівка зі звітом Юрія Тренкіна про роботу в міській раді). Декому з присутніх вручили і кепки з логотипом партії.

Також на святі утворились величезні черги за безкоштовним частуваннями – смаженим м’ясом, кашею, чаєм, а також за солодкою ватою. Для дітей працювали безкоштовні батути та інші майстер-класи. Виступали творчі колективи, демонструвались фільми. Між тим відзнаками нагороджували активістів мікрорайону, деяких очільників комітетів самоорганізації населення, довгожителів, тощо.

oporaua.org

Ведучий оголошував зі сцени, що захід відбувається за підтримки благодійного фонду “МХП-Громаді”, директоркою якого є Тетяна Волочай.

Представники ОПОРИ викликали на місце подій поліцію та повідомили про ймовірні порушення виборчого законодавства. Також у своїй заяві спостерігачі ОПОРИ вказали на потребу здійснення перевірки  джерел фінансування організації заходу та виготовлення агітаційних матеріалів.

Зазначимо, що фестиваль відбувся попри оголошений в Україні день жалоби у зв’язку з катастрофою військового літака АН-26 на Харківщині.