Черкаські школи: дострокові канікули чи навчання?

11 Жовтня 2020 23:26
Буквально на днях зявилась заява в.о. міністра освіти Шкарлета, де він просить організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей:
Та голови медичного комітету Верховної Ради Михайла Радуцького про те, що студенти вчитимуться дистанційно, а у школах канікули почнуться раніше:
А ще раніше було повідомлено про те, що фактично вся Черкащина з понеділка входить у помаранчеву зону:
Отож, ситуація станом на вечір неділі в школах міста Черкаси:
У 12 школах міста відправлені на дистанційну форму навчання 52 класи, серед яких 8 частково (пів класу на навчанні онлайн, пів класу оффлайн).
Після 12 жовтня навчання відновлює ще 6 класів з вищезгаданого переліку. З 13-14 жовтня ще 6 класів.
Єдиному закладу, якому особисто я рекомендував піти на дистанційну форму навчання в повному складі – колегіум “Берегиня”, оскільки там в п’ятницю підтвердилось ще кілька випадків на захворювання, а в понеділок свої результати дізнаються ще кілька працівників та вже зараз є різка тенденція до зростання захворювань. Працюємо навиперед.
В цілому ситуація наразі є повністю контрольованою та безпечною.
Варто зазначити, що в школах помаранчевої зони викладачі повинні носити захисний екран для обличчі. Наскільки мене поінформували підпорядковані структури – екранами школи забезпечені, але якщо будуть виникати із цим проблеми – прошу звертатись особисто до мене для миттєвої реакції.
Сьогодні я порадився із Асоціацією керівників закладів загальної середньої освіти і ми випрацювали наступну чітку позицію – прагнемо продовжити навчання в штатному режимі, дотримуючись всих карантинних норм.
Ми за навчання в школі!
Водночас ми працюємо над тим, аби дати можливість для навчання і для тих дітей, батьки яких бояться відпускати їх до школи. Завжди має існувати альтернатива.
Та, звісно ж, остаточне рішення про те, коли розпочнеться шкільний карантин буде за регіональною комісією ТЕБіНС.
Але ми зробимо все, аби дати можливість дітям закінчити в нормальному режимі, принаймні, цю чверть!
Сергій Воронов, директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради