За тиждень кількість хворих на коронавірус педагогів збільшилася вдвічі, – ОДА

15 Жовтня 2020 18:34

Лише за тиждень на Черкащині майже вдвічі зросла кількість педагогів з COVID-19 – зі 163 до 361. На цьому у ході брифінгу в ОДА наголосила заступниця начальниці обласного управління освіти і науки Оксана Сімушіна.

Також зростає й кількість учнів, яким діагностували коронавірусну інфекцію. У 244 закладах освіти виявили 136 здобувачів освіти з COVID-19.

Цього понеділка на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС узвалили рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити з 15 до 30 жовтня канікули, у наступний період – можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання. Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти також рекомендували перейти з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання з виселенням студентів із гуртожитків. Водночас організація виїзду не може носити примусовий характер та має враховувати максимально безпечні умови переміщення здобувачів освіти.

“За оперативною інформацією, на Черкащині канікули із 15 жовтня організовані у 165 закладах освіти, що становить 31% від загальної кількості, – каже Оксана Сімушіна. – Це – 6 районів: Звенигородський, Золотоніський, Катеринопільський, Лисянський, Христинівський, Чорнобаївський райони,а також 14 ОТГ . У 41 школі (8%) організували дистанційне навчання з 15 до 23 жовтня з подальшими осінніми канікулами. Тобто у м. Канів, Умань, Черкаський район, Березняківська і Тальнівська ОТГ”.

Із 19-ти закладів професійної (професійно-технічної) освіти запровадили дистанційну форму навчання у 13. Решта 6 закладів частково переведені на дистанційну форму навчання.

Із 22 функціонуючих закладів фахової передвищої освіти, запровадили повністю дистанційну форму навчання у 14-ти. Частково у 4-ох. Продовжують навчання в звичному режимі 4 заклади:

  • Філія Черкаський кооперативний економіко-правовий коледж» ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»;
  • Черкаський комерційний технікум;
  • «Шевченківський коледж Уманського національного університету садівництва»;
  • Уманський медичний коледж.

З 7-ми закладів вищої освіти запровадили дистанційну форму навчання у 4-х закладах

  • Черкаський державний технологічний університет,
  • Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького,
  • Уманський національний університет садівництва,
  • Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини)

Частково переведені на дистанційну форму навчання студенти 2-х закладів

  • Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова,
  • Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України

Не запровадили дистанційної форми навчання у Черкаському навчально-науковому інституті Університету банківської справи.